OLV-toren

Torenbeklimmingen op aanloop

De Onze Lieve Vrouwetoren dateert uit het einde van de 15e eeuw en is 98 meter hoog. Daarmee is deze laat-middeleeuwse toren de op twee na hoogste van Nederland.
Tijdens een rondleiding van ongeveer een uur hoort u meer over de geschiedenis en de legende van deze toren. Het beklimmen van een groot deel van de 346 treden, tot aan de derde omloop, wordt beloond met een adembenemend uitzicht over Amersfoort en de wijde omgeving. Bij helder weer is zelfs de Domtoren van Utrecht te zien!

Starttijden: Iedere dag om 14.00 uur, zaterdag om 12.30 en om 14.00 uur, in juli en augustus op dinsdag t/m zondag van 12.00 – 17.00 ieder uur. Tarief: Volwassenen € 5,00, kinderen € 4,00.
Tickets zijn te koop bij de VVV (gevestigd vlakbij de toren). U kunt ook online kaartjes kopen via de Ticketshop:

 

Torenbeklimming met bezoek aan de beiaardier


Speciaal voor liefhebbers van de beiaard is er elke zaterdagmiddag een torenbeklimming, waarbij de carillons en de historische speeltrommel uitgebreid bezichtigd worden. In de speelcabine op de tweede omloop geeft de beiaardier uitleg en demonstreert het bespelen met het stokkenklavier. De beklimming start om 15:30 uur bij de ingang van de Onze Lieve Vrouwetoren en wordt mede mogelijk gemaakt door De Nederlandse Beiaardschool. Tarief: Volwassenen € 5,00, kinderen € 4,00.
Tickets zijn te koop bij de VVV (gevestigd vlakbij de toren). Omdat er vaak veel belangstelling voor deze beklimming is, is het raadzaam om van te voren kaartjes te kopen via de Ticketshop: