OLV-toren

Torenbeklimmingen op aanloop

De Onze Lieve Vrouwetoren dateert uit het einde van de 15e eeuw en is 98 meter hoog. Daarmee is deze laat-middeleeuwse toren de op twee na hoogste van Nederland.
Tijdens een rondleiding van ongeveer een uur hoort u meer over de geschiedenis en de legende van deze toren. Het beklimmen van een groot deel van de 346 treden, tot aan de derde omloop, wordt beloond met een adembenemend uitzicht over Amersfoort en de wijde omgeving. Bij helder weer zijn zelfs de Domtoren van Utrecht en de hoge gebouwen in Amsterdam te zien! De beklimming duurt ongeveer een uur.

Starttijden: Iedere dag om 14.00 uur, zaterdag om 12.30 en om 14.00 uur, in de maanden juli en augustus op dinsdag t/m zondag om 11.00, 13.00, 15.00 en 16.30 uur. Tarief: Volwassenen €7,50, kinderen €5,00.
Tickets zijn te koop bij onze ticketshop of bij de VVV (gevestigd vlakbij de toren). Vanwege de grote belangstelling kan het zijn dat de torenbeklimmingen al volgeboekt zijn. We raden u daarom aan om van tevoren uw tickets te kopen via de ticketshop.

 

Zaterdag torenbeklimming met bezoek aan de beiaardier


Speciaal voor liefhebbers van de beiaard is er elke zaterdagmiddag een torenbeklimming, waarbij de carillons en de historische speeltrommel uitgebreid bezichtigd worden. In de speelcabine op de tweede omloop geeft de beiaardier uitleg en demonstreert het bespelen met het stokkenklavier. De beklimming start om 15:30 uur bij de ingang van de Onze Lieve Vrouwetoren en wordt mede mogelijk gemaakt door De Nederlandse Beiaardschool. De duur van de beklimming is ruim een uur. Tarief: Volwassenen € 7,50, kinderen € 5,00.
Tickets zijn te koop bij de VVV (gevestigd vlakbij de toren) of bij de Ticketshop: