Torenbeklimmingen beperkt mogelijk

De Onze Lieve Vrouwetoren dateert uit het einde van de 15e eeuw en is 98 meter hoog. Daarmee is deze laat-middeleeuwse toren de op twee na hoogste van Nederland.
Tijdens een beklimming van ongeveer een uur hoort u meer over de geschiedenis en de legende van deze toren. Het beklimmen van een groot deel van de 346 treden, tot aan de derde omloop, wordt beloond met een adembenemend uitzicht over Amersfoort en de wijde omgeving. Bij helder weer zijn zelfs de Domtoren van Utrecht en de hoge gebouwen in Amsterdam te zien! De beklimming duurt ongeveer een uur.

In verband met de coronamaatregelen hanteren wij een maximum aantal van zes deelnemers per gids.
Tickets kunnen vooraf online worden gekocht bij de ticketshop.   Eventueel zijn er ook tickets te koop bij de VVV. Het is niet mogelijk om contant bij de gids te betalen.
Vanwege corona is er momenteel slechts een beperkt aantal gidsen beschikbaar.
Tot nader bericht worden de beklimmingen aangeboden op maandag en woensdag om 14 uur. En op zaterdag om 11:30 uur.
Wij passen de richtlijnen toe die de RIVM en de overheid hebben gesteld.
Voor de torenbeklimmingen betekent dit dat in de binnenruimte een mondkapje verplicht is.
Voor de start

  • De gids informeert of de deelnemers Corona gerelateerde klachten hebben. U kunt alleen deelnemen als dit niet het geval is. Mocht u deze klachten hebben, dan adviseren wij u naar huis te gaan. U krijgt dan de kosten van uw ticket terug.
  • De gids neemt met u de instructies door die voor de rondleiding van toepassing zijn.

Tijdens de beklimming

  • De deelnemers zijn zelf verantwoordelijk om tenminste 1,5 meter afstand te houden, van elkaar en tot de gids. Ook de gids houdt die afstand aan. Geef elkaar dus de ruimte.
  • Volg de aanwijzingen van de gids tijdens de beklimming over looproutes e.d.
  • De gids zal de beklimming beëindigen als de deelnemers zich onvoldoende houden aan deze richtlijnen, aan de voorschriften van de overheid of aan de aanwijzingen van de gids of als de gids zich onveilig voelt.

Tarief: Volwassenen €7,50, kinderen €5,00.
Er is momenteel een grote belangstelling voor het beperkt aantal beklimmingen.
We raden u daarom aan om van tevoren uw tickets online te kopen.