Speciale rondleidingen voor groepen

Alle rondleidingen voor groepen zijn weer hervat!
In verband met het Coronavirus hanteren wij voorlopig tot 1 juli een maximum aantal van vier deelnemers per groep. Is uw gezelschap groter, dan zetten wij kosteloos meer gidsen in.

Neem voor alle mogelijkheden svp contact op met ons kantoor.

Filters:
Gildegids tijdens stadswandeling op de Groenmarkt

Algemene stadswandeling

Stadswandeling door het middeleeuwse centrum van Amersfoort mét bezoek Koppelpoort

Museum Flehite

Schatten van Amersfoort

Rondleiding in het kader van het 140 jarig bestaan van Oudheidkundige Vereniging Flehite aan de hand van foto's van rond 1900.

Franciscus Xaveriuskerk

Heilige huizen: religieus erfgoed Amersfoort

Deze wandeling voert langs maar liefst 24 plekken met een religieus karakter: van de St. Joriskerk tot de synagoge en het klooster van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort. In kort bestek voert de wandeling u door de kerkgeschiedenis van Amersfoort, maar ook van Nederland. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Plaquette JvO bij de Bollenburgh

Op zoek naar Oldenbarnevelt

De rondleiding voert u langs plekken in de stad waar Oldenbarnevelt heeft gewoond, naar school en ter kerke ging. We vertellen over zijn afkomst en jeugd en over Oldenbarnevelts betekenis voor ons land. De rondleiding start bij de OLV Toren en duurt 1 ½ uur

Reliëf aan de binnenkant torenduur

Wandeling voor blinden en slechtzienden

Gilde Amersfoort verzorgt ook rondleidingen speciaal voor blinden en slechtzienden. De wandeling gaat door de historische binnenstad, duurt ongeveer 1 ½ uur en start en eindigt bij de OLV-toren.

Waterpoort Monnikendam, Amersfoort

Stadsmuren en poorten

De route van deze rondleiding voert deels over de oude stadsmuur, een garantie voor mooie uitzichten.

Eemhaven, Amersfoort

Rond de Eem. Oud en nieuw Amersfoort

Deze wandeling wordt gekenmerkt door grote diversiteit. Historie langs de Grote en Kleine Spui, een moderne en een naoorlogse woonwijk, industrieel en varend erfgoed, het moderne Eemplein en herinneringen aan de Grebbelinie.

Belgenmonument, Belgenstraat Amersfoort

Belgenmonument

Dit monument is qua omvang het grootste van Nederland en staat op de top van de ca 43 meter hoge Amersfoortse Berg.

Pelgrimsdeuren OLV-toren Amersfoort

Pelgrimswandeling

U maakt  o.l.v. een gids een wandeling door Pelgrimsstad Amersfoort. Tijdens de rondleiding hoort u historische verhalen en legenden over Maria, Jozef en andere heiligen die een rol spelen in het Mirakel van Amersfoort.

Koppelpoort, Amersfoort

Historisch Amersfoort uitgebreid

In een basisrondleiding kunnen wij u slechts een deel laten zien van de parels die de stad rijk is. ‘Historisch Amersfoort Uitgebreid’ biedt de mogelijkheid om méér te zien.

St-Joriskerk interieur

St.-Joriskerk

Tijdens een uitgebreide rondleiding komt u alles te weten over deze bijzondere kerk, de enige in Nederland, waar je in de kerk een rondje om de toren kunt lopen!

Interieur Synagoge Amersfoort

Joods Amersfoort

Door de eeuwen heen hield Amersfoort de poorten open voor joden in tijden dat veel steden hen de toegang weigerden. De joden brachten welvaart in de stad door ondermeer hun vaardigheden op het gebied van textiel en tabak.

Westsingel Amersfoort

Moderne architectuur in de oude binnenstad

Deze wandeling leidt ons door de binnenstad van Amersfoort. We genieten van het typische karakter van een historische stad en zoomen in op meer recente bebouwing.

Plaquette OLV-toren voor WO II

WO II in Amersfoort

Deze rondleiding voert u langs plaatsen waar aangrijpende voorvallen uit die tijd hun sporen hebben achtergelaten. Veel plaatsen herinneren aan de trieste gebeurtenissen die tijdens de Tweede Wereldoorlog ook in Amersfoort plaatsvonden

Mannenzaal interieur

De Mannenzaal

Het Sint Pieters- en Bloklandsgasthuis bood tot begin 20-e eeuw arme vrouwen en mannen onderdak in de Vrouwenzaal en de Mannenzaal. In de Mannenzaal zijn de 22 bedsteden van de gastelingen behouden gebleven.

Rondleiding aanvragen