Laken, Lint en luxe Sits

In samenwerking met De Katoendrukkerij organiseert Gilde Amersfoort een luxe arrangement vanuit de Volmolen in Amersfoort.
Een speciaal ontworpen wandeling met een workshop katoendrukken.
Geweldig als teamuitje!

In vroeger eeuwen droegen mensen linnen hemden en wie het betalen kon, droeg een pak of japon van wollen stof daar overheen. Je droeg dan lakense kleding. Wilde je als vrouw in de 16e en 17e eeuw met de mode mee, dan liet je linten op je rok naaien. Iets later in de tijd kwamen er luxe stoffen op de markt: beschilderd of bedrukt katoen (sits), toegepast in woningtextiel en kleding voor de rijken.

Na de ontvangst met koffie/thee en een welkom in de Volmolen, krijgt u van de gids van Gilde Amersfoort een introductie op de textielwandeling. Daarna gaat u op pad door de historische stad en hoort bijzondere textielverhalen. U komt langs gebouwen en plaatsen waar allerlei textiel gemaakt werd, van eenvoudige stoffen tot luxe kledingstukken. Na een lekkere lunch in de Volmolen begint u daarna aan een workshop katoendrukken. U gebruikt prachtige houten stempels, kiest een mooie kleur en bedrukt in een uur een tas, die u na afloop mee naar huis neemt als aandenken aan deze leuke themadag. De wandeling met workshop gaat door bij min. 4 aanmeldingen.
Kosten € 55 per persoon incl. koffie/thee met inleiding, textielwandeling, lunch en workshop.

Datum: vrijdag 24 september 2021, aanvang 10.30 uur.

Tickets zijn uitsluitend te bestellen bij de Katoendrukkerij in Amersfoort.
Stuur een e-mail naar: info@dekatoendrukkerij.nl.